maandag 4 augustus 2014

Aardbeien taart met marscapone

Zo het is echt een lange tijd geleden dat ik wat heb gedeeld met jullie. Vanaf vandaag ga ik weer volop aan de slag om recepten te delen. Ik geef de schuld maar aan het weer, want wat is het warm zeg! Pff ik heb dan geen zin om in de keuken te staan bij de hete oven. Vandaag heb ik wel een super lekker taartje voor jullie. Dit recept heb ik niet zelf bedacht maar uit het bakboek Rutger Bakt. Het is echt een geweldig boek met super lekkere recepten. Deze taart is echt favoriet. De taart is heerlijk fris door de aardbeien, en de lekkere brosse bodem maakt het af. Als je een hap neemt proef je alles. De bodem met een laag spijs, en de heerlijke vulling met verse aardbeien. En het mooiste is dat deze taart super is voor de warme dagen! Benieuwd naar het recept? Lees hieronder meer :)

Wat heb je nodig?
voor de bodem:
- 200 gram bloem
- 1,5 tl bakpoeder
- 145 gram boter op kamertemperatuur
- 80 gram kristalsuiker
- 65 gram basterdsuiker
- 1 eidooier
- snufje zout
- 1 tl vanille aroma
voor de vulling :
- 150 gram spijs
- 1 klein eitje
- 300 milliliter banketbakkersroom, dit kun je gewoon maken met een zakje van dokter oetker. Natuulijk kun je dit ook zelf maken. Het recept hiervoor volgt nog :)
- 150 gram marscapone
- 1 zakje vanillesuiker
- verse aardbeien of andere vruchten die je lekker vind.
Verder heb je nog een bakvorm van 24 cm nodig.

De bereidingswijze:

Meng alle ingredienten voor de bodem in een kom en kneed dit tot een bal. Wikkel het vervolgens in vershoudfolie en zet het een uurtje in de koelkast. Verwarm de oven voor op 175 graden en kneed het spijs los met het eitje. Vet dan de bakvorm in en leg een bakpapiertje op de bodem. Bestuif je werkbank met wat bloem en rol de deegbal uit totdat het net iets groter is dan je bakvorm. Leg de lap deeg in de vorm en vouw de overgebleven randjes om zodat je een opstaand randje krijgt. Verdeel het spijs aan de over de bodem, maar houd de randjes vrij. Zet hem dan zo'n 25 minuten in de oven en laat volledig afkoelen. Als de bodem volledig is afgekoeld is het tijd om de vulling te maken. Meng de banketbakkersroom met de marscapone en vanillesuiker. Giet dit mengsel over de bodem en laat het minimaal 3 รก 4 uur opstijven in de koelkast. Voordat je de taart serveert doe je er vers fruit op! Jammie :)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten